انواع ترکیب بندی صفحه آرایی برای طراحان صفحه/بخش پایانی
هنر طراحی صفحه/یادداشت اختصاصی
یک طراح صفحه باید درک درستی از این عنوان ها داشته باشد و بداند که کجا و چه زمانی از آن ها استفاده کند.
این ترکیب بندی را می توان به ۱۰ دسته تقسیم کرد.
هفته گذشته قسمت نخست را منتشر کردیم،این هفته بخش پایانی را می بینید.
۶-چیدمان با حروف الفبا
در این نوع صفحه آرایی تمرکز بر حروف و حتی اعداد صورت می گیرد به گونه ای که بخشی از حروف بزرگتر و یا به صورت تایپو گرافی استفاده می شوند. از این نوع ترکیب بیشتر در صفحات هنری می توان استفاده نمود. یک صفحه آرای خلاق می تواند در صفحه آرایی با این ترکیب بندی محتوای زیبایی را شکل دهد و با بازی با حروف چه در متن ها و چه در تیتر توجه مخاطب را به متن جلب و اورا ترغیب به خواندن کند.
۷-چیدمان سنگین و تکراری
روزانه آمار بیشتری از این نوع صفحه آرایی در روزنامه ها ، مجلات ، برشور ها و نشریات آنلاین می بینیم که طراحان صفحه با رعایت سسلسله مراتب، ترکیب بندی،فاصله گذاری، رنگ و همچنین تایپو گرافی این صفحات را به وجود می آورند. باید در نظر داشت همانطور که ذکر شد این نوع صفحه ارایی برای نشریات که متن های زیادی دارند بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
۸-چیدمان قاب
در این نوع صفحه آرایی ، صفحات در قاب هایی طراحی می شوند که می توانند حالت های خاص را به خود بگیرند ترکیبی از متن و عکس می تواند این قاب ها را به وجود آورد البته از این نوع ترکیب بندی و صفحه آرایی بیشتر بر روی جلد استفاده می شود و به دلیل اینکه سازمان یافته اند و به نوعی تعادل در صفحه ایجاد می کند می تواند ترکیب رضایت بخشی را به وجود آورند البته باید توجه داشت که این نوع کادر بندی فضای صفحه را خشک و بی روح نکند.
۹- چیدمان پنجره تصویر
معمولا این نوع صفحه آرایی را بیشتر بر روی جلد ها می بینیم، صفحه آرایی عمودی با یک تصویر بزرگ در بالا و یک تیتر ومتن در پایین صفحه.
از این تکنیک به عنوان یک تکنینک مدرن می توان نام برد که با مقایسه با صفحه آرایی سنتی می تواند تاثیر زیادی بر مخاطب بگذارد.
۱۰-چیدمان ری باس (rebus)
جایگزینی متن ها با تصاویر؛در این نوع صفحه آرایی در بخش هایی از محتوا می توان به جای متن از تصاویر مفهمومی اسفاده کرد.عنصری که می تواند مخاطب را غافلگیر کند و توجه و تمرکز مخاطب را بیشتر کند.