هنر طراحی صفحه

۸ نکته کلیدی برای صفحه‌آرایی حرفه‌ای نشریات/بخش پایانی

هنر طراحی صفحه/یادداشت اختصاصی

در حال حاضرآنچه که در نشریات می بینیم سبک های مدرنی است که هر روز در حال تغییر هستند و این می تواند ارتباطی باشد برای جذب بیشتر مخاطب چه در نشریات سنتی و چه در نشریات الکترونیکی.
نادر تیموری

نادر تیموری

طراح و گرافیست/۲۵ سال سابقه در نشریات بین المللی خبر/برگزیده جشنواره مطبوعات

در نکات زیر به مواردی اشاره می شود که متخصصان این رشته یا بهتر بگوییم گرافیست های مطبوعاتی از آن استفاده می کنند تا با صفحه آرایی زیبا، ظاهری مخاطب پسند را به وجود آورند.

هفته گذشته چهار نکته بیان شد این هفته هم چهار نکته دیگر ارایه می شود.

۵- انتخاب فونت خوانا

مقاله ها ، روایت ها و اخبار در طراحی صفحه نقش محوری دارند پس باید از حروف هایی استفاده شود که خواندن یا تشخیص آنها دشوار نباشد و چشم راحت بتواند آن ها را تشخیص دهد. استفاده از نوع های مختلف حروف (فونت های مختلف) مخاطب را دچار مشکل می کند و باید از آن خود داری کرد.
برای هریک از گروه های مختلف متن ها، می توان نوع حروف خاصی را در نظر گرفت که از آشفتگی جلوگیری کرد. به طور مثال برای متن ، زیر تیتر ها ، روتیتر ها نوع مشخصی را به صورت ثابت انتخاب و مورد استفاده قرار داد.

۶- اندازه فونت ها

در اندازه فونت ها نیز باید ثابت قدم بود اینکه متن شما در یک کادر جا نشود یا بیشتر از کادر باشد، نباید اندازه آن را کوچک یا بزرگ کرد تا تناسب فونت ها به هم بخورد.
وقتی در یک صفحه ناگهان بخشی از متن بزرگ می شود حس ناتعادلی نسبت به سایر متن ها به وجود می آورد و این کار نه تنها این حس را القا می کند بلکه باعث ایجاد اختلال بصری در محتوا و پیام هم می شود.

۷- همترازی

در صفحه آرایی باید به همترازی ها با دقت توجه داشت اینکه هر ستون، تصویر، متن و کادر برای خود به صورت انفرادی چیزی را بگوید هرج و مرج در صفحه به وجود می آید و این باعث می شود از جلوه بصری دور شود.
قرار گیری ستون ها ، ترکیب بندی تصاویر،عنوان ها ، فاصله افقی و عمودی و نسبت ابعاد تصاویر در همترازی مهم هستند و باید در صفحه آرایی از نوع تناسب آنها غافل نشد.

۸- مدیریت فضای آزاد

همان طور که در قبل هم اشاره شد در اصول صفحه آرایی استفاده از فضای خالی به اندازه ای که از خود فضا استفاده می شود مهم است و این را یک گرافیست مطبوعاتی و صفحه آرا باید در نظر داشته باشد. ایجاد فضاهای بسیار زیاد در یک صفحه که به صورت حفره ای در آن ایجاد می شود کار عاقلانه ای نیست و اینکه از تمام فضای خالی هم برای کار استفاده شود شاید عاقلانه نباشد. پس مدیریت فضا سازی در یک نشریه می تواند باعث شود آن نشریه برجسته تر، تمیز و شیک جلوه دهد و از نظر بصری با مخاطب ارتباط بهتری برقرار کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا