هنر طراحی صفحه

۸ نکته کلیدی برای صفحه‌آرایی حرفه‌ای نشریات/بخش نخست

در حال حاضرآنچه که در نشریات می بینیم سبک های مدرنی است که هر روز در حال تغییر هستند و این می تواند ارتباطی باشد برای جذب بیشتر مخاطب چه در نشریات سنتی و چه در نشریات الکترونیکی.
نادر تیموری

نادر تیموری

طراح و گرافیست/۲۵ سال سابقه در نشریات بین المللی خبر/برگزیده جشنواره مطبوعات

در نکات زیر به مواردی اشاره می شود که متخصصان این رشته یا بهتر بگوییم گرافیست های مطبوعاتی از آن استفاده می کنند تا با صفحه آرایی زیبا، ظاهری مخاطب پسند را به وجود آورند.

۱- طراحی مینیمالیستی

در این نوع طراحی تمایل به ایجاد فضای سفید یا به نوعی سفید خوانی بیشتر است. پس صفحه را شلوغ نکنید و به متن ها و تصاویر که در یک صفحه قرار می گیرند با دقت بیشتری توجه کنید و اهمیت بیشتری بدهید.
برای درک بهتر مطلب می توان از یک جلد مثالی آورد ؛ تیتری خاص را به شما می دهند و قرار است روی جلد کار شود و تنها این تیتر و شاید یک عکس یا طرح و حتی یک حرف روایت گر محتوای شما باشد در این فرایند می توان تمام جلد را به آن اختصاص داد این کار تمام توجه را به آن کلمه و معانی ضمنی احتمالی آن معطوف می کند.البته شاید کار بیش از اندازه اغراق آمیز به نظر برسد اما مفهوم و ارتباط استفاده از این نوع کار را می توان بسیار مفید دانست.

8 نکته ای که باید در صفحه آرایی نشریات در نظر داشت/بخش نخست

۲- طرح های رنگی

در صفحه آرایی و طراحی صفحه چه مکتوب و یا الکترونیکی باید طرح های رنگی خوبی وجود داشته باشد. استفاده از رنگ های زیاد می تواند تاثیرمنفی بگذارد و ظاهر نامرتبی را ایجاد کند.استفاده از رنگ های مکمل و متضاد می تواند جلوه بیشتری به صفحه بدهد. در چاپ روزنامه معمولا رنگ ها تیره تر از آن چیزی است که در صفحه مانیتور دیده می شود پس توجه به نوع انتخاب و درصد انتخاب رنگ برای یک گرافیست مطبوعاتی مهم است. به طور مثال قرمز درمقابل زمینه مشکی درخشان تر است و در زمینه سفید کمی کدر تر. یک تیتر قرمز در زمینه مشکی حتی می تواند بزرگتراز سایر زمینه ها به نظر برسد.

8 نکته ای که باید در صفحه آرایی نشریات در نظر داشت/بخش نخست

۳-ظاهر تخت

در دهه های گذشته شاید از جلوه های سه بعدی ، خط های مورب یا سایه های زیاد استفاده می شد (که البته در زمان خودش نوآوری محسوب می شد) اما در صفحه آرایی کنونی کمترجایی یا شاید بتوان گفت دیگر جایی ندارند. باید توجه داشت که ظاهر مسطح زیبایی بیشتری را در این نوع کارمی تواند به وجود آورد.

۴- استفاده از الگوهای شبکه ای و هندسی

استفاده از طراحی صفحه به صورت شبکه ای می تواند ظاهری زیبا را در صفحات به وجود آورد و روایت داستانی محتوا باشد. این نوع طراحی صفحه را می توان بر روی جلد ها اجرا نمود. اجرای خطوط های منظم و ایجاد جلوه های بصری از نکاتی است که می توان در این نوع صفحه آرایی به آن توجه داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا